dilluns, 7 de maig del 2012

Els divendres, retalls...

Després que el president Rajoy ens donara la primícia que cada divendres hi haurà noves mesures -reformes, no retallades...- per pal•liar "l'herència rebuda", ja no sabem on ens trobem.
Cada divendres noves retallades, cada divendres noves sorpreses. Els qui tenim la sort de tindre una nòmina, guanyem menys, perquè paguem més en tributs i impostos. Si açò servira per crear ocupació i baixar la xifra de l'atur, benvinguda siga la solidaritat entre treballadors. Però és clar que això no és el que està passant i sembla que eixe no és el camí triat per aquells que van prometre el que no podien i ara fan tot el contrari. Tan sols cal recordar al portaveu desaparegut, González Pons, prometent més de tres milions de nous llocs de treball en tan sols dos anys de govern popular.

Ara diuen que la culpa la té l'herència rebuda de l'anterior govern, llàstima siga. Sempre parem al mateix lloc: la culpa la tenen els demés i ale, a viure i seguir llevant-li al poble el que s'ha aconseguit en molts anys de lluita. Potser el PP quan estava a l'oposició no coneixia, com és el seu deure, la situació dels comptes estatals i autonòmics? No coneixia el dèficit generat a comunitats com la valenciana? On s'ha balafiat amb pólvora de rei i ara no saben com pagar el que ha deixat en "herència" l'exhonorable Camps.

La qüestió és que el poble continua pagant amb escreix les desfetes d'alguns polítics que deurien estar empresonats per portar-nos on estem, però no contents amb això ara volen ajudar a la banca, injectant milers de milions d'euros per a la seua salvació (Rajoy i Buch, conseller d'economia, dixit). És a dir, hem mal venut Bancaixa a Rato (Caja Madrid), hem llançat la CAM al fem, el Banc de València està en venda i ara volen ajudar a Bankia a pagar les seues desfetes.

I entretant, el pobre cada dia és més pobre, el treballador paga més, els aturats, sobretot els joves, no veuen cap futur... però això sí, ajudem a la banca que és la qui ens ha de salvar "perdonant els desahucis" a aquells qui no podem pagar la seua hipoteca. Es això també causa de l'herència rebuda?

Esperem i confiem que la victòria d'Hollande a França òbriga un nou corrent d'aire a esta Europa que, al pas que anem, ens porta al desànim. Salut.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada