dilluns, 28 de maig del 2012

Al treballador, ni aigua....

Com diuen els nostres majors: "no tenen vergonya ni la coneixen". És normal que cada dia hi haja més gent indignada pel que està passant. Es van presentar a les eleccions de novembre de l'any passat no amb un programa ocult, sinó amb un programa clar: beneficiar al gran capital. La resta, no els interessa.
23 mil milions d'euros, la xifra assusta tan sols de pensar-ho. Eixa és la xifra que l'Estat, per ordre del govern popular de Rajoy, va a injectar a Bankia. Eixa xifra és dues vegades i mitja el total que han aplicat als retalls dels divendres en sanitat i educació.
Bankia ha estat nacionalitzada i ara hem de pagar entre tots la desfeta d'uns gestors que tan sols s'han preocupat de tindre una bona jubilació i ara desapareixen de l'escena pública com si res hagueren fet. Si un treballador, siga de l'ofici que siga, fa una desfeta a la seua empresa, es castigat amb el despido procedent: liquidació pura i dura i a augmentar les xifres de l'atur.
Diu Rajoy que es fa per tal de garantir els diners dels impositors. Fals, totalment fals. Es du endavant aquesta operació per beneficiar el capital i obeir les ordres de la "reina" d'Europa, la sra. Merkel, després del passeig amb vaixell pel riu allà a Chicago.
Per què no afavorixen que aplegue eixe capital, a baix interés, a la gent jove i no tan jove per que puga comprar una vivenda de les tantes que hi ha tancades? Per què no ajuden a aquells qui cada dia són desahuciats de les seues vivendes per la mateixa Bankia sense cap rancor? Per què no recolza Rajoy el canvi dels estatuts del Banc Central Europeu i l'emissió dels euro bonos?
Bankia rebrà una injecció de capital enorme però no canviarà, continuarà amb la seua política de desahucis, igual que la resta de bancs: han de recuperar la seua inversió. I el govern, que havia d'estar per ajudar a tots, tanca els ulls i ajuda al gran, perquè al xicotet, al pobre treballador, ni aigua.
I entretant continuem sense escoltar una explicació del què ha passat. No hi ha intenció de demanar responsabilitats a aquells qui al mes de juliol de 2011 venien accions de Bankia com si fora el manà que havia de fer ploure diners del cel. Hui, després d'onze mesos, les accions de Bankia son brossa, no valen res.
Ens esperen temps difícils i no ens podem quedar en lamentacions. Cal explicar el que està passant a la gent que tan sols veu Canal Nou i llig diaris que no parlen d'aquestos temes. Tenim, entre tots, que obrir els ulls a la societat. Ens resta molt de treball per davant. Salut.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada