dilluns, 7 de febrer del 2011

Va de banderetes...

Fa pocs dies, l'Ajuntament d'Oliva ha posat en marxa una nova fórmula adreçada a la participació ciutadana, per la qual aquells que vulguen col•laborar punxaran una bandereta als excrements dels gossos que es depositen al carrer i els propietaris hagen estat lo suficientment incivilitzats per no retirar-ho de la via pública.

La idea no està mal, però a mi, personalment, em sembla que hi ha altres mitjans més convincents per tal d'evitar veure’t el carrer o les voreres plenes de brutícia (per no dir una altra paraula).

Crec que allò que cal és sancionar, mitjançant l'oportuna ordenança, a tots aquells que incomplisquen la norma. A partir d'ara, qui ens visite trobarà un poble ple de banderetes pel carrer i haurem d’anar botant d'una part a l'altra com si fórem xiquets eixint del col•legi. Hi ha d’alguns qui tan sols entenen les coses quan els toquen la butxaca.

Però tornant a la idea de la bandereta, em pregunte: si aquesta és bona per denunciar les defecacions canines, per què no l’apliquem també a altres qüestions? I tan sols posaré dos exemples (encara que em pose pesat i reiteratiu, que potser és això el que cal que facen alguns). Caldrà posar una bandera ben gran a les entrades d'Oliva amb la vella reivindicació al Ministeri de Foment del destrellat que suposa, al segle XXI, la falta d'una circumval•lació a la N-332 al seu pas per la nostra ciutat. Inclós podríem anar més enllà i donar una bandereta, com les comentades dels gossets, a cada vehicle que passe per Oliva (publicitat debades). I com a segon exemple, li donaríem a cada ciutadà d'Oliva que viatge amb tren fins a València una bandereta per posar-la a la seua maleta o motxilla, així tots coneixaran quina és la nostra situació d'oblit ferroviari.

Aleshores supose que també eixirem als mitjans de comunicació i no ens coneixeran tan sols per les banderetes de les caques dels gossos, sinó per ser una ciutat reivindicativa. Tan sols han estat dos exemples, hi ha més, molts més per dur endavant, i ara venen eleccions i... ja sabeu.

Plantegeu vosaltres més exemples i fiqueu també la vostra bandereta. Ànim!

2 comentaris:

  1. A mi m'agrada la idea. Eixim al carrer les vegades que faci falta i més, amb banderetes si cal.

    ResponElimina
  2. Enjrique, segur que podem posar banderes pwr moltes més coses. Què et sembla una bandereta per cada dia que passa sense acomplir les promeses de cada quatre anys quan venen les eleccions? Una bandera per cada dia sense Auditori?

    ResponElimina